a tökéletes rántotta
Nincs egyszerűbb krémesre készíteni egy tojásrántottát, mégis sokan sivatagot csinálnak belőle. Mindössze három hozzávaló és három perc kell és más dimenzióba kerül a megszokottnál.
A trükk? Táncoltasd a forralót fel-le a tűzről a hőkiegyenlítés miatt. Hideg vajjal és tojással indul, a végén pedig egy kanál tejföl nemcsak selymesít, hanem visszahűti a rántottát. Egy szelet kovászos kenyérrel igazi brunch-klasszikus lesz.
hozzávalók (2 főre)
4 tojás
100 g vaj
2 evőkanál tejföl
metélőhagyma
kovászos kenyér
elkészítés
Üsd a tojásokat egy hideg forralóba, és add hozzá a vajat.
Kezd el folyamatosan keverni spatulával, közepes lángon.
Fél perc után vedd le a tűzről, és kevergesd tovább – a hő így is dolgozik.
Tedd vissza fél percre, majd ismét vedd le. Ismételd ezt a mozdulatsort 2-3 alkalommal, amíg a tojás krémes és lágy lesz.
Sózd, borsozd ízlés szerint.
Amint elkészült, azaz már nem nyers, de nem is úgy néz ki mint a nevadai sivatag, húzd le a tűzről, és keverd bele a hideg tejfölt – ez megállítja a főzést, és selymesebbé teszi.
Szórd meg apróra vágott metélőhagymával, vagy bármilyen zöldfűszerrel. Mehet rá egy kis chilli is.
Tálald kenyéren – vagy csak úgy, kanalazva a serpenyőből.